AGROSTAR cere scutire de impozitul pe norme de venit, pentru anumite categorii2 min read

306

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe AGROSTAR, cea mai mare federație sindicală din sectorul agricol, solicită  ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, analizarea în regim de urgență și identificarea posibilităților de scutire de la „plata impozitului pe norme de venit în cazul persoanelor fizice, respectiv persoană fizică, persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială, pentru producția valorificată prin/către cooperativă agricolă”.

Această scutire este prevăzută în art. 76, lit. a^3, din Legea cooperației agricole nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare.

 

“Solicitarea noastră vine ca urmare a răspunsului primit de la Ministerul Finanțelor Publice, căruia ne-am adresat în vederea clarificării facilităților prevăzute de art. 76, din Legea 566/2004, modificată și actualizată, în care se arată că pentru rezolvarea problemei privind scutirea de la plata impozitului pe baza normelor de venit ”…este necesară analizarea reglementărilor respective și completarea corespunzătoare a acestora, împreuna cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale …”, declară secretarul general al AGROSTAR, Horațiu Raicu.

 

Federația AGROSTAR  consideră că ministrul de resort, Petre Daea, ar trebui să se implice urgent în rezolvarea acestei probleme, cu atât mai mult cu cât fiscalitatea este unul dintre obiectivele ministerului, potrivit prevederilor Art. 1, alin. 5 lit. lit. d din HG 30/2017 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale .

Totodată, această măsură este de natură să încurajeze asocierea fermierilor în cooperative, dar și să aducă la bugetul de stat taxe și impozite, ca urmare a faptului că producția este comercializată printr-o formă asociativă și nu prin diferite ”piețe și târguri”, în cadrul cărora se comercializează fără să fie fiscalizată.

 

“Nu în ultimul rând, trebuie ținut cont de faptul că această facilitate se regăsește în cuprinsul unei legi, iar aplicarea acesteia, cât și respectarea prevederilor legale, țin în mod nemijlocit de ministerul pe care îl conduceți” – subliniază secretarul general al AGROSTAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.