Agenția Fitch Ratings a reconfirmat ratingul de țarã al României și a modificat perspectiva, din stabilã, în negativã1 min read

229

Agenția de rating Fitch a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României, la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valutã și în monedã localã și a revizuit perspectiva de țarã, de la stabilã, la negativã, pe fondul influenţelor rãspândirii virusului COVID – 19 asupra finanțelor publice, în perioada urmãtoare.

În evaluarea realizatã, agenția de rating recunoaște atât eforturile de consolidare fiscalã ale actualului guvern, cât și mãsurile întreprinse pentru a rãspunde crizei sanitare și socio-economice declanșate de virusul SARS-CoV-2. De asemenea, agenția a apreciat cã se impune revizuirea perspectivei de țarã, din cauza managementului fiscal deficitar din anii trecuți.

„În perioada urmãtoare, Ministerului Finanțelor Publice se va concentra pe implementarea mãsurilor fiscal-bugetare destinate combaterii efectelor negative ale pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 si pe mãsurile care sunt absolut necesare, pentru relansarea economicã a României” – precizeazã Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.

Florin Cîţu

Principalii factori care ar putea conduce, individual sau colectiv, la îmbunãtãțirea ratingului de țarã sunt stabilizarea ponderii datoriei publice în PIB pe termen mediu, ca urmare a implementãrii unei consolidãrii fiscal-bugetare dupã criza declanșatã de COVID-19, precum și îmbunãtãțirea susținutã a nivelului datoriei externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.