Elevii care vor susţine Bacalaureatul la Informatică vor beneficia de meditaţii online, graţie platformei WellCode.ro, dezvoltată de o echipă de IT-işti români, cu intership la Google sau Facebook3 min read

291
Platforma online conţine o serie de peste 200 de lecţii şi probleme care îi vor pregăti pe tineri nu doar pentru Bacalaureat, ci mai ales pentru o viitoare carieră în domeniul informatic. Fiecare concept nou este explicat cu exemple din viaţa reală, astfel încât beneficiarii cursurilor online să înţeleagă unde se pot aplica aceste cunoştinţe nou învăţate.
După fiecare lecţie pe care cursantul a parcurs-o, acesta îşi va evalua cunoştinţele printr-un examen de tip grilă, iar în cazul în care a răspuns greşit la anumite întrebări platforma nu îl va “pedepsi”, ci va avea ocazia să recitească acele părţi din curs pe care nu le-a înţeles şi să le aprofundeze mai bine. Dincolo de cursurile strict teoretice, platforma va evalua abilităţile cursanţilor şi prin exerciţii aplicative, în cadrul cărora aceştia vor scrie un program informatic de la zero în limbajul de programare C++, iar rezultatele evaluărilor vor fi emise în câteva secunde. În cazul în care nu au înţeles unele aspecte de ordin tehnic sau pur şi simplu nu reuşesc să rezolve problema din timpul testului, cursanţii pot lăsa un comentariu, iar organizatorii proiectului sau cei peste 20.000 de membri înregistraţi pe platformă îi vor oferi suport.
“Majoritatea tinerilor care vor să-şi construiască o carieră în IT sau pur şi simplu trebuie să finalizeze cu brio proba la Informatică din cadrul Bacalaureatului întâmpină aceeaşi problemă: informaţiile pe care le regăsesc în culegeri sau manuale nu sunt suficient de sistematizate, iar acest lucru îngreunează foarte mult procesul de învăţare. Mai mult decât atât, chiar dacă ai învăţat din culegeri ore în şir, va fi la fel de greu să afli dacă problemele pe care le-ai scris sunt 100% corecte, iar de cele mai multe ori elevii apelează la profesori pentru corectură. Şi cum profesorii de informatică sunt foarte ocupaţi şi, conform orarului, majoritatea elevilor se întâlnesc cu ei de maxim 2 ori pe săptămână, elevul va bate pasul pe loc şi nu va reuşi să parcurgă toată materia în mod corespunzător. În acest context, ne-am gândit să dezvoltăm o platformă dedicată atât elevilor care dau Bacul la Informatică, cât şi tinerilor care visează la o carieră în IT. Prin intermediul platformei WellCode, cursanţii vor beneficia de informaţii teoretice sistematizate, vor putea susţine teste sau chiar examene practice în mediul online, iar rezultatele lor vor fi afişate pe loc” – explică Petru Trîmbiţaş, unul dintre coordonatorii proiectului WellCode.
Cine sunt inventatorii platformei WellCode?
Platforma este dezvoltată de o echipă formată din zece tineri IT-işti, care au realizat intershipuri la companii de top din străinătate, precum Google sau Facebook şi au pregătit olimpici care au obţinut zeci de medalii la competiţii naţionale. Proiectul a luat naştere din dorinţa IT-iştilor de a schimba mentalitatea învăţământului românesc, cel puţin în domeniul Informaticii, care are nevoie de modernizare continuă. În septembrie 2017, a fost lansat primul modul cu ajutorul căruia mulți cursanţi care nu deţineau noţiunile de bază au beneficiat de progrese vizibile, iar la ora actuală platforma conţine două module, peste 200 de lecţii şi probleme şi peste 20.000 de membri activi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.