Ce spune Nostradamus despre 2020 și la ce sa ne așteptăm pana la sfârșitul anului?

Nostradamus este unul dintre cei mai enigmatici astrologi din istorie, o figura misterioasa ce continua sa fascineze oamenii din intreaga lume. De la astrologie, la profetii, Nostradamus a reușit prin catrenele sale sa suscite interesul multor oameni de știință in încercarea acestora de a desluși mesajele ascunse transmis de catre acesta.

Desi de când Nostradamus si-a scris previziunile au trecut câteva sute de ani, el continua sa fie considerat de catre multi un profet ce a prezis numeroase evenimente importante din istorie, de la ascensiunea lui Adolf Hitler, la atentatele de la 11 septembrie 2001.


In 1538, dupa conflictele avute cu autoritățile franceze, Nostradamus pleacă intr-o călătorie prin întreaga Europa, aceasta fiind perioada in care își găsește adevarata menire, aceea de profet și devine fascinat de aria oculta incepand sa isi noteze previziunile. Discipolii lui sustin ca atunci cand a publicat Profetiile, pentru a nu fi persecutat de biserica, si-a “ascuns” previziunile in versuri vagi, paragrafe intregi in alte limbi si multe alte trucuri ce au dat o aura de mister scrierilor lui – acest lucru permițând si ca aceste catrene sa fie interpretate in nenumarate moduri.

Nostradamus s-a apucat sa isi scrie versetele profetice in orasul Salon din Franta, in anul 1554. Ele sunt impartite in 10 capitole, numite Secole (acest nume, se refera la numarul de versete din fiecare capitol, nu la perioada de 100 de ani).


Marea majoritate a catrenelor sale sunt foarte interpretabile, iar altele nu au nici un sens. Altele sunt socante, descrieri literare a unor evenimente, oferind nume corecte ori aproape corecte, locatii geografice, configuratii astrologice, uneori chiar si date calendaristice.


Potrivit celor care sunt preocupați de descifrarea versurilor lui Nostradamus, în 2020 ar trebui să ne așteptăm la un mare război în Orientul Mijlociu, o criză economică mondială, realegerea lui Donald Trump în funcția de președinte, incendii forestiere imense, Brexit și prăbușirea unui mare Imperiu, un nou rege în Anglia, un număr record de furtuni care se vor transforma în uragane, creșterea nivelului mării, cutremure de pământ distructive, implantarea cipurilor, expediție pe Lună, debarcarea lui Kim Jong-un, urmată de unirea celor două Corei.

Nostradamus a prezis că în 2020 va începe al Treilea Război Mondial. „Marele om va fi lovit în plină zi de un fulger”, a scris Nostradamus.
Tot el a prezis un conflict violent în Orientul Mijlociu, care va avea loc între 2020 și 2021. Conflictul va include „revolte în Iran” și un război între Arabia Saudită și Iran.

În 2020, Donald Trump ar putea fi demis.
Nostradamus ar fi scris în versurile sale despre ce părți din ceea ce cunoaștem astăzi drept Antarctica se va topi, determinând o creștere generală a nivelului mării de câțiva metri. Se pare că încălzirea globală va fi puternic resimțită în 2020. În privința climei, Nostradamus anunța o perioada a extremelor, de la furtuni violente la caldura extrema și fenomene climatice violente.


Desi cei care descifreaza versetele lui Nostradamus se mai contrazic, niciunul nu se neaga previziunea sumbra asupra economiei mondiale.

Fondurile speculative vor cadea sau vor falimenta, bursa internationala a marfurilor se va inchide cateva zile pentru a reduce panica la nivel mondial. De asemenea sunt prevestite noi incendii de păduri in întreaga lume “Cerul se va înnegri, iar Câmpurile vor arde de la caldura” (lucru deja confirmat la inceputul anului 2020 prin incendiile masive de padure din Australia.

Nostradamus ar fi prezis totodata si un cutremur major care va lovi continentul american pe parcursul anului 2020. Se crede că a prezis cum, în „Lumea Nouă va fi o catastrofa geologica majora”
O alta previziune se referă la un nou rege in Anglia, lucru anunțat deja ca posibil și in ziarele englezești.
Pe de alta parte, criticii lui Nostradamus subliniază că scrierile sale sunt prea criptice pentru a fi pe deplin înțelese și întotdeauna rămân deschise la interpretări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *