Capitala Chinei nevoita sa activeze “modul de razboi”!

Pe fondul cresterii alarmante a numarului cazurilor de SARS-COV2, autoritatile din capitala Chinei – Beijing a instituit carantina in mai multe cartiere, in dorinta de a stopa din fasa extinderea epidemiei.

Astfel, inca de luni 15 iunie 2020 nu mai putin de 21 de cartiere din Beijing insumand peste 90.000 de persoane au fost plasate in carantina fortata, fiind complet izolate de restul orasului.

Beijing Coronavirus Outbreak

Luni, purtătorul de cuvânt al orașului Beijing – Xu Hejian, a declarat printre altele ca “Riscul de răspândire a epidemiei este foarte mare, așa că ar trebui să luăm măsuri hotărâtoare și decisive”. De asemenea, potrivit aceluiasi oficial, autoritatile chineze ar fi mobilizat nu mai putin de aproximativ 100.000 de persoane pentru a lupta impotriva extinderii epidemiei in zona capitalei Beijing. Acestea in prima faza vor avea rolul de a consulta persoanele care manifesta simptome caracteristice Coronavirusului, vor lua temperatura rezidentilor si vor instrui cetatenii cu privire la masurile de igiena necesare.

De asemenea, Vice-Premierul chinez Sun Chunlan a cerut autoritatilor din Beijing o acțiune decisivă, menita sa blocheze raspandirea epidemiei in tot Beijing-ul.

Totodata, intr-un gest fara precedent, oficialii chinezi au facut apel atat la populatie, cat si la companiile care isi desfasoara activitatea in Beijing sa monitorizeze indeaproape cetatenii care intra sau ies din zonele afectate de infectia cu noul SARS COV2 si sa anunte de indata autoritatile asupra oricaror incalcari ale regulilor de carantina.

Ca masura suplimentara de siguranta, autoritatile chineze au decis si inchiderea scolilor, urmand ca acestora sa li se alature si barurile si restaurantele, precum si locurile de divertisment si sport.

Calatoriile inutile au fost limitate aproape in totalitate, aproximativ 70% din zboruri fiind anulate.

Noul focar de Coronavirus din Beijing se pare ca isi are originea in piata de peste si fructe de mare Xinfadi, o piata cu mult mai mare decat cea din Wuhan de unde se pare ca ar fi izbucnit virusul la sfarsitul anului trecut.

In mod paradoxal, expertii epidemiologi chinezi sustin ca de data aceasta, virusul ar proveni din Europa, conform probelor prelevate de la persoanele infectate, secventierea genomului fiind diferita de cea din Wuhan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *