Cum sa ne protejam de soare natural cu bani putini! Trucuri pentru un efect de invidiat!

Cele mai multe creme cu protecție solară din comerț conțin ingrediente toxice care pot afecta sănătatea umană, dar și mediul înconjurător. Încearcă să te protejezi de razele UV cu două rețete pe bază de ingrediente naturale.
Ingredientele chimice active sunt foarte instabile și pot crea radicali liberi, care cauzează cancerul. În mod ironic, chiar soarele modifică aceste ingrediente active și le transformă în radicali liberi.

Iată produse naturale care oferă protecție solară și pe care le puteți cumpara din orice farmacie naturista fără costuri foarte mari dar care dincolo de protecția oferită hidratează, tonifiaza și catifeleaza pielea

  • ulei de migdale – SPF 5
  • ulei de nuca de cocos – SPF 4 – 6
  • oxid de zinc – SPF 2 – 20, depinde de cât de mult folosești
  • ulei de semințe de zmeură – SPF 25 – 50
  • ulei de semințe de morcov – SPF 35 – 4


Cremă cu protecție solară cu ulei de măsline, nucă de cocos și ceară de albine ușor de făcut in casa

Ingrediente:

  • jumătate de cană de ulei de măsline
  • 1/4 cană de ulei de nucă de cocos
  • 1/4 cană de ceară de albine
  • 2 linguri de oxid de zinc (ai grijă să nu inhalezi praful)


Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este foarte versatil și prezintă numeroase utilizări alternative. Datorită mirosului său plăcut caracteristic, acest produs este foarte popular pe timp de vară.Pe lângă beneficiile sale în îngrijirea pielii, uleiul de cocos este util și pentru a proteja podoaba capilară.


Uleiul de semințe de morcov

De obicei, uleiul din semințe de morcov poate fi achiziționat din plafare. Cu siguranță știai deja că morcovii sunt benefici pentru piele. Ei bine, află că și uleiul obținut din semințele de morcovi este foarte util. Uleiul de semințe de morcovi este mai eficient decât orice cremă de protecție solară din comerț.


Uleiul de măsline

Evident, acest ulei foarte popular și versatil nu are cum să lipsească din lista de uleiuri naturale care oferă protecție solară. După cum bine știi, uleiul de măsline oferă mii de beneficii pentru sănătate, atât pe plan intern, cât și extern.Este posibil însă să nu fi știut că uleiul de măsline poate face pielea mai moale și oferă protecție împotriva luminii solare.


De reținut!!!!

Fiind produse naturale fără conservanți și termenul de valabilitate este limitat. Orice combinație am face acasă din aceste uleiuri naturale nu trebuie folosite mai mult de 3-6 luni . Eu as recomanda ca aceste mixuri sa le facem in cantități mici atât cât am folosi intr-o luna astfel încât amestecul sa isi păstreze calitatile hidratante și de protecție .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *