Care sunt de fapt cauzele reale ale deceselor persoanelor infectate cu Covid 19?

Diabetul – una dintre principalele comorbiditati in cazul pacientilor infectati cu noul Coronavirus

Diabetul – una dintre principalele comorbiditati in cazul pacientilor infectati cu noul Coronavirus

Conform studiului realizat pe un esantion de aproximativ 1300 de pacienti de catre profesorii Bertrand Cariou și Samy Hadjadj, diabetologi la Spitalul Universitar Nantes, INSERM, CNRS și Universitate din Nantes – Franța si publicat in Revista Diabetologiahttps://diabetologia-journal.org/, s-a constatat că unul din zece pacienți diabetici infectat cu noul Covid 19 moare în termen de 7 zile de la internarea în spital, iar unul din cinci necesita intubarea și ventilarea mecanica.

Acelasi studiu a evidentiat faptul ca, două treimi dintre pacienți erau bărbați, iar vârsta medie la ambele sexe a fost de 70 de ani.

Cercetatorii mentionati mai sus au concluzionat ca: „Prezența complicațiilor diabetice și vârsta crescută cresc riscul de deces”.

Aceeiasi cercetatori au mai stabilit ca indicele de masă corporală ( un raport dintre înălțime și greutate ) „este asociat atât cu un risc crescut de a avea nevoie de ventilație mecanică, cât și cu un risc crescut de deces”.

Complicatiile microvasculare – o alta cauza majora de deces in cazul persoanelor infectate cu noul Coronavirus

Conform aceluiasi studiu, complicațiile microvasculare – care afectează ochii, rinichii și nervii – au fost descoperite la aproape jumătate dintre pacienți, care au fost internați în 53 de spitale franceze în perioada 10 martie – 31 martie.

Totodata, la peste 40 % dintre pacienți au fost raportate probleme legate de arterele mai mari din inimă, creier și picioare. Prezența oricărui tip de complicații dintre cele enuntate anterior a dublat riscul de deces incapand cu a șaptea zi de spitalizare.

Totodata, pacienții cu varsta peste 75 de ani au avut de 14 ori mai multe șanse să moară decât cei de 55 ani sau mai tineri.

De asemenea, studiul a confirmat faptul că insulina și alte tratamente care modifică zahărul din sânge nu reprezinta un factor de risc pentru formele severe de COVID-19, motiv pentru care se recomanda continuarea tratamentelor pentru persoanele cu diabet zaharat.

Alți factori de risc importanți includ bolile de inimă, hipertensiunea arterială și istoricul bolilor pulmonare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *